USD33,99
EURO37,48
GBP44,39
EURO/USD1,10
BIST9.419,66
GR. ALTIN2.746,29
BTC1.960.733,49
ETH79.786,49

Öğrenci Kredisi Nasıl Çekebilir? Eğitim Kredisi Veren Bankalar 2024

Öğrenci Kredisi Nasıl Çekilir?
Öğrenci Kredisi Nasıl Çekilir?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğrenci Kredisi Nasıl Çekebilir? Öğrenciye Kredi Veren Bankalar konulu içeriğimizde pek çok öğrenci arkadaşın merak ettiği bir konuya açıklık getireceğiz.

Ekseriyetle bir üniversite öğrencisinin kredi çekebilmesi özellikle ipotek vesaire olmadan ihtiyaç / tüketici / taşıt / konut kredisi çekebilmesi şayet sabit bir gelire sahip değilse pek mümkün değildir. Ancak kimi zaman bankalar “Eğitim Kredisi” adı altında kampanyalar düzenlemektedir. Dönemsel olarak düzenlenen bu kampanyaların yanı sıra size kefil olacak bir sabit gelirli arkadaş ile bu sorunu çözebilirsiniz.

Üniversite öğrencisinin kredi çekebilmesi için gerekli olan kefilin sigortalı ve sabit gelirli bir çalışan olması zorunludur. Aksi taktirde hemen hemen hiçbir banka bu kefaleti kabul etmeyecektir.

Kredi Notu İle Öğrenci Kredisi Çekilebilir mi?

Kredi notu ile kredi çekebilirsiniz ancak; kredi notunu arttıracak pek çok unsuru yerine getirmeniz gerekmektedir. Kredi kartlarınızın düzenli ödenmesi, geçmişte herhangi bir kara liste durumunun yaşanmamış olması gibi pek çok spesifik özelliği barındırıyorsanız öğrenci olarak kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Öğrencinin kredi notunun sıfır olması ya da 1200 civarından düşük olması durumunda maalesef kredi çekme imkanı ortadan kalkmaktadır. Ek olarak kredi notunuzu öğrenmek için mutlaka sorgulama sitelerinden faydalanarak kredi başvurusunda bulunmanızda yarar var. Kredi alabilme şansınızı ilgili kredi notunuz belirleyeceği için önceden hazırlıklı olmak faydalı olacaktır.

Ayrıca kredi çekmeye uygun olmayan öğrencilerin velilerinin kefil olması istenir. Öğrencinin krediyi ödeyemediği durumlarda ailesi tarafından kredinin ödenmesi talep edilir.

Eğitim Kredisi Başvurusu Nasıl Gerçekleştirilir?

Öğrenci, kredi başvurusu için bizzat bankaya gidebilir ya da mobil uygulamalar, web siteleri ve müşteri hizmetleri aracılığıyla ilgili başvuru gerçekleştirebilir. Herhangi bir banka hesabınız ve kredi kartınız yoksa kredi notunuzun çok düşük olacağını unutmamak da yarar var. Kredi puanınızı arttırmak için kredi kartı kullanımı gerçekleştirmeli, banka kartı kullanmalı ve daha önce olumsuz değerlendirilen bir başvuru yapmamış olmalısınız. Ek olarak sabit gelirli bir çalışan kefilinizin olması kredi alabilme şansınızı arttıracağından mutlaka beraberinizde bir kefil ile banka şubesine gidiniz.

Öğrencinin eğitim kredisi çekebilmek için kendisi yada velisi ile birlikte eğitim belgelerini toplayarak kredi çekmeyi düşündüğü bankaya giderek başvuruda bulunmalıdır. Kredi başvurusu esnasında banka tarafından eğitim alındığına veya alınacağına dair öğrenci kayıt belgesi talep edilebilmektedir. Öğrenci belgesinin dışında gelir durumunu gösteren bir belge de bankaya sunulmalıdır. Maaş bordrosu veya krediyi ödeyebileceğinizi gösteren farklı bir belge (iş yeri var ise vergi levhası vb.) bankaya verilmelidir.

Eğer gelirinizi kanıtlayacak bir belge yok ise ve öğrencilik durumundan dolayı çalışamıyorsanız banka ailenizi kefil olarak isteyecektir. Aileniz kefil olduğunda ise kredinin taksitini ödeyemediğiniz durumda aileniz ödemekle yükümlüdür.

Öğrenci Kredisi Faiz Oranları

Her kredide olduğu gibi öğrenci kredisinde de faiz oranları bankadan bankaya değişkenlik göstermektedir. Aşağıdaki görselde örnek bazı bankaların öğrenci kredisi için uyguladıkları faiz oranları (25 Aralık 2023 için) yer almaktadır.

Öğrenci Kredisi Faiz Oranları
Öğrenci Kredisi Faiz Oranları

Öğrenci kredisi ile 5.000 TL çekildiğinde ortalama %3 faiz ile geri ödemesi 9.000 TL ile 12.000 TL civarı olacaktır. Aylık taksitleri ise 250 TL ile 350 TL arasında olacaktır. (36 aylık vade için hesaplanmıştır.)

Öğrenci Kredisi Veren Bankalar 2023

Hemen hemen her bankanın öğrenci kredisi ve öğrenim kredisi adı altında kredi seçeneği bulunuyor. Eğitim kredisi ilgili yönetmeliklerde 120 Ay’a kadar verilebileceği belirtilmiş durumda. Fakat bankalar 120 Ay vermemekle birlikte ortalama 36 Ay vadeli olarak öğrenci kredisi vermektedir. Kredi üst limiti ise yine bankadan bankaya değişkenlik göstermektedir.

Aşağıdaki tabloda örnek olarak vade ve üst kredi kullanım limiti belirten bankaları görebilirsiniz.

BankaÜst Kredi Kullanma LimitiVade
Garanti Bankası Eğitim Kredisi100.000 TL60 Ay
Yapı Kredi Eğitim Kredisi100.000 TL60 Ay
Halkbank Eğitim Kredisi60.000 TL60 Ay
ING Bank Eğitim Kredisi50.000 TL60 Ay
İş Bankası Eğitim Kredisi50.000 TL60 Ay
QNB Finansbank Eğitim Kredisi50.000 TL60 Ay
Ziraat Bankası Eğitim Kredisi100.000 TL60 Ay
Vakıfbank Eğitim Kredisi40.000 TL60 Ay
Albaraka Türk Eğitim Finansmanı100.000 TL60 Ay

Mevzuat gereği şu an için 60 Ay’ın üzerinde vadeli kredi verilememektedir. En uzun kredi süresi 60 ay yani 5 yıldır.

Öğrencilere Nasıl Kredi Çekebilir? – Video

Öğrencilerin çekebileceği krediler ve öğrencilere kredi veren bankaları anlatan kısa bir videoyu aşağıda bulabilirsiniz. Video sayesinde öğrenci kredisi ve kredi veren bankalar konusunda bilgi edinebilirsiniz.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ekonomi Haberleri, Halka Arz, Finans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!