USD33,91
EURO37,60
GBP44,58
EURO/USD1,11
BIST9.521,04
GR. ALTIN2.784,78
BTC1.980.062,06
ETH79.726,09

Konut Kredisi Faiz Oranları – Nisan 2024

Konut Kredisi Faiz Oranları 2024
Konut Kredisi Faiz Oranları 2024
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konut Kredisi ev almak isteyen başvurduğu ve genelde düşük faiz oranı uzun vade imkanı sunan mortgage olarakta adlandırılan bir kredi sistemi. Konut kredisi ülkemizde sıkça kullanılmakta olup kira öder gibi kredi taksiti ödeyerek ev sahibi olmanın yolunu açmıştı.

Ekonomik krizin etkileri devam ederken konut kredisi faiz oranları tüm zamanların en yüksek seviyesine geldi ve aylık faiz %5’i aştı. 2024 yılında kredili konut satışında %50’ye varan düşüş yaşandı.

Konut Kredisi Faiz Oranları

Yüksek enflasyonu düşürmek için yapılan çalışmalar ve parasal sıkılaştırma adımları neticesinde konut sektörü en fazla etkilenen sektörlerin başında geldi. Merkez bankası tarafından yapılan faiz artışı doğrudan konut kredisine yansıdığında kredi taksitleri yükseldi ve kredi ile ev almak isteyenler için zorlu bir süreç haline geldi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre şubat ayında konut satışları yıllık yüzde 17.3 artışla 93 bin 902 adet oldu. Buna karşın ipotekli (krediyle alınan) konut satışı yüzde 49.1 düşüşle 8 bin 827 adede geriledi.

Konut Kredisi - Nisan 2024
Konut Kredisi – Nisan 2024

Peki konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi ile Nisan 2024 tarihinde ev almak için konut kredisi kullandığınızda ödeyeceğiniz toplam miktar ne olacak? Bankalara özel olarak sizlerle paylaşalım.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ekonomi Haberleri, Halka Arz, Finans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!