USD33,98
EURO37,55
GBP44,57
EURO/USD1,10
BIST9.419,66
GR. ALTIN2.747,17
BTC1.953.390,94
ETH79.654,17

Bitcoin ve Kripto Paralarda Sert Düşüş 2024

Bitcoin Düşüşü 2024
Bitcoin Düşüşü 2024
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ve Kripto Paralar, 13 Nisan 2024 akşamı İran’ın İsrail’e saldırı düzenlediğini açıklandığı anda sert düşüş yaşadılar. Orta doğuda yaşanan gelişmeler ve savaşın büyüme ihtimali kripto paraları olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Özellikle bitcoin en az %5 düşüş yaşayarak güncel olarak 65.250 dolardan işlem görüyor. İran saldırısı öncesinde 70.300 dolar seviyelerinde geziniyordu. Saldırının duyurulduğu ilk anlarda 61.000 dolar seviyesine kadar gerileyen bitcoin sonrasında toparlanarak 65 bin dolar seviyelerinde yer edindi.

Bitcoin ve Kripto Paralar 2024

Bitcoin uzun bir yükseliş serisi ile tüm zamanların rekorunu kırarak 14 mart 2024’te 73 bin 750 dolar seviyesine yükselmişti. Yaşanan gelişmeler sonrasında bitcoinin son bir aydaki kaybı yüzde 13’ü aştı.

Bitcoin ve Kripto Paralar 2024
Bitcoin ve Kripto Paralar 2024

Kripto para piyasasında bitcoinden sonra en yüksek değere sahip olan Etherium’da bir gecede yüzde 8,9 düşerek 2 bin 937 dolara indi. Küresel kripto para piyasasının değeri ise 24 saatte yüzde 6,22 azalarak 2,29 trilyon dolara geriledi.

Bitcoin Trade

 

Bitcoin fiyatının düşmesine neden olan etmenlerden bir taneside FED’in faiz indirimine Haziran ayında başlayacağının sinyallerini vermesi olmuştu.

Kripto para piyasasındaki son 24 saatlik gerileme, 12 Nisan’da başlayan daha geniş bir düzeltmenin parçası. Bu dönem, İran’ın İsrail’in Suriye’deki saldırısına misilleme olarak saldırı uçakları ve füzeler fırlatmasının ardından İran ile İsrail arasında artan gerilimle aynı zamana denk geldi.

Riske duyarlı traderlar önceki ve sonraki saatlerde son derece dikkatli davranarak sermayeyi kripto gibi riskli pazarlardan uzaklaştırdı ve ABD doları gibi daha güvenli limanlarda güvenlik aradı.

Sonuç olarak doların önde gelen yabancı para birimleri karşısında gücünü ölçen ABD doları, 12 Nisan’dan bu yana %0,79 oranında değer kazandı.

U.S Dolar
U.S Dolar

Kripto piyasası, İran’ın İsrail’e karşı askeri operasyonlarını tamamladığının onaylanmasından ipuçları alarak 14 Nisan’da istikrara kavuşuyor . Bu arada pek çok analist, piyasadaki düşüşün ” normal ” olduğundan ve yükseliş trendinin yakında devam edeceğinden emin.

Kripto pazarındaki bugünkü düşüş aynı zamanda boğa bayrağı deseni gibi görünen bir düzeltme hareketinin de parçası .

13 Mart’tan bu yana piyasa sürekli olarak boğa bayrağının üst trend çizgisini geçemedi. Bu seviyenin üzerine çıkma yönündeki önceki girişimler bayrağın alt sınırına doğru düşüşlere yol açmıştı.

14 Nisan itibarıyla piyasa bu alt trend çizgisini yeniden test ediyordu ve potansiyel olarak üst trend çizgisine doğru bir toparlanma için zemin hazırlıyordu; bu sıçrama Nisan ayı sonunda 2,15 trilyon dolardan 2,5 trilyon doların üzerine çıktı. Bu arada, eğer piyasa bayrağın üst trend çizgisinin üzerine çıkarsa daha fazla kazanç gelebilir.

Teknik analizin bir kuralı olarak boğa bayrakları, fiyat üst trend çizgisinin üzerine çıktığında ve önceki yükseliş trendinin yüksekliği kadar yükseldiğinde çözülen yükseliş devam formasyonlarıdır. Bu, kripto pazarını mevcut seviyelerden yaklaşık %40 artışla 3,1 trilyon dolara çıkaracak.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ekonomi Haberleri, Halka Arz, Finans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!