USD33,92
EURO37,64
GBP44,57
EURO/USD1,11
BIST9.583,43
GR. ALTIN2.802,03
BTC1.960.482,42
ETH79.619,37

Asgari Ücrete Temmuz Ara Zammı Olacak mı 2024

Asgari Ücrete Temmuz Ara Zammı
Asgari Ücrete Temmuz Ara Zammı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asgari Ücrete Temmuz Ara Zammı son günlerin en fazla konuşulan gündem maddeleri arasında yer alıyor. Enflasyonun sürekli yükselmesi ve ekonomik tedbirler kapsamında alım gücünün düşmesi ile asgari ücret günden güne erimiş ve Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı merak edilir olmuştu.

Cumhurbaşkanı ve bakanlar tarafından ara zam yapılmayacağının sinyalleri uzun zaman önce verilse de çalışanlar bir umut zam beklentisini artırdı.

Asgari Ücrete Temmuz Ara Zammı

Asgari ücrete zam konusu güncelliğini korurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından bugün bir açıklama geldi ve enflasyonun düşüş eğilimine girmesi konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarına katıldığını ve önümüzdeki günlerde enflasyonda düşüşün gözlemleneceğini söyledi.

Her yıl Ocak ve Temmuz ayında Memurlar ile emeklilere enflasyon oranı + toplu sözleşme oranında zam yapılıyor. Asgari ücrete ise her yıl Ocak ayında zam yapılıyor. Pandemi ve yüksek enflasyon nedeniyle son 2 yıldır asgari ücrete Temmuz ayında da zam yapılıyordu. Çalışanlar yüksek enflasyon nedeniyle bu yılda Temmuz ayında ara zam yapılacak mı şeklinde beklentileri devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bugün yaptığı bir diğer açıklamada asgari ücret belirlenirken 1 yıllık bir zam olarak planlandığını belirtti ve Temmuz ayında ara zam olmayacağının sinyalini tekrar verdi.

Asgari Ücret Zammı Yıllık

Asgari Ücrete Temmuz Ara Zammı Olacak mı
Asgari Ücrete Temmuz Ara Zammı Olacak mı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 24 TV yayınına katıldı ve bir dizi açıklamalarda bulundu. Asgari ücret zammı konusunda konuşması şu şekildeydi.

Asgari ücretle ilgili bu tartışmalar her dönem yaşanıyor. Seçim gündeminde ve sürekli asgari ücrette ara zam olacak mı olmayacak mı?” tartışmaları yapılıyor. Geçen yılın asgari ücretini belirlerken bir yıllık olarak belirledik. İşveren sendikalarımızla görüşürken bu konuda anlaşmaya vardık, bir yıllık olacak dedik. Bakanlık olarak asgari ücreti biz belirlemiyoruz. Bunun için asgari ücret tespit komisyonumuz var. Hem işçi hem işveren sendikalarının temsilcileri bir komisyon olarak çalışıyorlar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı liderliğinde her zaman işçinin ve emekçinin yanında olduklarını belirterek asgari ücret tespit komisyonu ile 2024 yılı asgari ücret zammının yüzde 100 ün üzerinde olduğunu söyledi.

Enflasyon Yaz Aylarında Düşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamalarda enflasyonun şu an yüksek olduğunu fakat yaz aylarında düşüşe geçeceğini belirtti. Yıl sonu enflasyon hedefinin ise yüzde 40’ın altında kalmak olduğunu belirtirken Merkez bankasının yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 36.

Bakan Vedat Işıkhan’a enflasyonun sorulması üzerine aşağıda yer alan açıklamalarda bulundu.

Benim görüşüm de aynı bu şekilde. Ekonomi yönetimimize de teşekkür ediyorum. Bu yaklaşımlarla birlikte temmuz ayından sonra enflasyonun düşüşe geçeceğini hep birlikte göreceğiz inşallah.

Bizim önemli hedeflerimizden birisi refahı kalıcı kılmak, bunu da enflasyonu düşürerek gerçekleştirebiliriz.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ekonomi Haberleri, Halka Arz, Finans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!