USD33,91
EURO37,60
GBP44,58
EURO/USD1,11
BIST9.521,04
GR. ALTIN2.784,78
BTC1.980.062,06
ETH79.726,09

THY Maaşları ve Maaş Zamları 2024

THY Maaşları 2024
THY Maaşları 2024
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

THY Maaşları şubat 2024’te %50 oranında artış yapılmıştır. Türk Hava Yolları (THY), Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) ile 2 yılı kapsayan 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalandığını KAP’a bildirdi.

THY Maaşları ve Sözleşme KAP’a bildirildi

THY’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, imzalanan sözleşme kapsamında 2024 yılının ilk altı aylık dönemi için personel ücretlerine yüzde 64 artış yapılacağı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

İkinci altı ayı için Tüketici Fiyatları Türkiye Geneli Haziran 2024 indeks sayısının Aralık 2023 indeks sayısına göre hesaplanan değişim oranına ilave olarak değişim oranının yüzde 10’u kadar, 2025 yılının ilk altı ayı ve ikinci altı ayı için ilgili dönemlerin indeks sayıları üzerine sırasıyla hesaplanan değişim oranının yüzde 10’u kadar ilave edilerek ücret artışı yapılması hususunda mutabakata varılmıştır.

THY İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet BOLAT tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada maaş artışlarını ve iş sözleşmesini paylaştı. Yapılan paylaşımda;

Yoğun geçen ve zaman zaman tıkanan görüşmelerin her iki tarafın menfaatleri esas alınarak çözüme kavuşturulmasındaki katkılarından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan’a, Türk-İş Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay’a ve süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

bilgileri aktarıldı.

2024 THY Pilot Maaşları

Bazı havayolu şirketleri, pilot maaşlarını, pilotların operasyonel performanslarına göre belirlerler. Yani, pilotların güvenli ve verimli uçuşlar gerçekleştirmesi,

THY’nin 2024 yılında pilot maaşları aşağıdaki gibi olacaktır:

Pilot RütbesiMaaş Aralığı
Yardımcı Pilot150.000 TL – 200.000 TL
Orta Pilot125.000 TL – 350.000 TL
Kıdemli Pilot140.000 TL – 500.000 TL

Kaptan pilotlar, uçuş sırasında kabin ekiplerine liderlik yapma sorumluluğuna sahip oldukları için genellikle ikinci pilotlara göre daha yüksek maaş alırlar. Bu liderlik becerileri, pilotların maaşlarını artırabilir çünkü bu beceriler, operasyonel verimliliği artırabilir ve müşteri memnuniyetini artırabilir.

Bununla birlikte, kabin ekiplerine liderlik yapma becerileri, pilot maaşlarını belirlerken dikkate alınan diğer faktörler arasında yer alır ve bu beceriler, pilotların kariyer gelişiminde de önemli bir rol oynar.

THY Maaşları 2024
THY Maaşları 2024
0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ekonomi Haberleri, Halka Arz, Finans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!